Skip to content
E.R.

Energia oceanică de curenți

energia termica de curenti
energia termica de curenti

Energia oceanică de curenți se referă la energia care poate fi extrasă din mișcarea constantă a curenților oceanici.

Energia oceanică de curenți oferă o sursă de energie regenerabilă și curată, care poate fi utilizată pentru a înlocui combustibilii fosili și pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Există mai multe tehnologii care pot fi utilizate pentru a genera energie din acest proces

  1. Turbine de curent: Aceasta tehnologie utilizează turbine similare celor utilizate în hidrocentrale pentru a genera energie electrică din mișcarea curenților oceanici.
  2. Generatoare de curent: Aceasta tehnologie utilizează generatoare similare celor utilizate în eoliene pentru a genera energie electrică din mișcarea curenților oceanici.
  3. Baraje de curent: Aceasta tehnologie utilizează baraje similare celor utilizate în hidrocentrale pentru a genera energie electrică din mișcarea curenților oceanici.

Deși tehnologia este încă în stadiu incipient, există multe proiecte în curs de dezvoltare în întreaga lume care arată promisiunea acestei surse de energie.

Energia oceanică de curenți are avantaje precum fiabilitatea și predictibilitatea sa ca sursa de energie, datorita mișcarii constante a curenților oceanici.

De asemenea, aceasta poate fi extinsa în zonele costiere și în apele adânci ale oceanelor, oferind oportunități pentru dezvoltarea de proiecte pe scară largă.

Dezavantajele Energia oceanică de curenți sunt costurile ridicate de implementare și dezvoltare a tehnologiei, precum si problemele de mediu, cum ar fi impactul asupra vieții marine și distrugerea habitatului natural.

Platforma de gestionare a consimțământului de către Real Cookie Banner