Skip to content
E.R.

Policarbonatul – Materialul Durabil si Rezistent pentru Aplicatii Diverse

Cum se obtine policarbonatul

Poli-carbonatul se obține prin procesul de polimerizare a bisfenolului-A și a acidului carbonic. Acest proces poate fi realizat prin intermediul reacției chimice controlate la temperatură și presiune ridicată, într-un reactor specializat.

Rezultatul este un material termoplastic cu proprietăți excelente de rezistență la impact și la întindere, utilizat în fabricarea de produse precum sticle, cupe, plăci, materiale pentru construcții și produse electrice.

Ce este policarbonatul?

Policarbonatul este un material modern, utilizat in mai multe aplicatii, datorita proprietatilor sale de durabilitate si rezistenta.

Este un tip de plastic termo-rezistent, care poate fi modelat in diferite forme si grosimi. In acest articol, vom discuta despre caracteristicile si avantajele policarbonatului, precum si despre modul in care poate fi utilizat in diferite sectoare.

Proprietatile Durabile ale Policarbonatului

 • Rezistenta la impact: Policarbonatul este foarte rezistent la impact, ceea ce il face un material ideal pentru aplicatii unde este necesara o protectie suplimentara impotriva socurilor mecanice.
 • Rezistenta la intemperii: Policarbonatul este rezistent la intemperii, inclusiv la raze UV si la schimbari de temperatura. Acest lucru il face un material ideal pentru aplicatii in exterior, precum acoperisuri de terase si copertine.
 • Transparenta: Policarbonatul este partial transparent, ceea ce il face un material ideal pentru aplicatii in care este necesara lumina naturala, precum acoperisuri de sera si panouri de divizare.

Avantajele Utilizarii Policarbonatului

 • Usor de instalat: Policarbonatul este usor de instalat si poate fi taiat cu usurinta in forma dorita.
 • Usor de intretinut: Policarbonatul nu necesita intretinere speciala si poate fi curatat cu usurinta.
 • Economie de costuri: Policarbonatul este un material accesibil din punct de vedere al costurilor, comparativ cu alte materiale utilizate in aplicatii similare.
 • Versatilitate: Policarbonatul poate fi utilizat in diferite aplicatii, precum acoperisuri, pereti de divizare, panouri de protectie si multe altele.

Aplicatii Ale Policarbonatului

 • Acoperisuri: Policarbonatul poate fi utilizat pentru a crea acoperisuri rezistente la intemperii, care permit lumina naturala sa treaca prin ele.
 • Pereti de divizare: Policarbonatul poate fi utilizat pentru a crea pereti de divizare moderni si eleganti, care permit lumina sa treaca prin ei.
 • Panouri de protectie: Policarbonatul

Tipuri de policarbonat

Poli-carbonatul este un material termoplastic versatil și există mai multe tipuri diferite, fiecare cu proprietăți unice. Iată câteva dintre tipurile comune de poli-carbonat:

 1. Poli-carbonat compact: acesta este un material solid cu o structură compactă și uniformă, utilizat în produse precum plăci, profile și materiale pentru construcții.
 2. Poli-carbonat celular: acesta are o structură spongioasă și este utilizat în produse precum izolația termică și acustică.
 3. Poli-carbonat alveolar: acesta are o structură similară cu cea a poli-carbonatului celular, dar cu celule mai mari și mai uniform distribuite, utilizat în produse precum panourile de perete și acoperișuri.
 4. Poli-carbonat cu proprietăți speciale: acesta poate fi modificat prin adăugarea de aditivi pentru a îmbunătăți proprietățile, cum ar fi rezistența la îmbătrânire, la foc sau la raze UV.

Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de poli-carbonat disponibile, fiecare cu aplicații specifice în funcție de proprietățile sale unice.

Platforma de gestionare a consimțământului de către Real Cookie Banner