Skip to content
E.R.

Tipuri de salată verde

salata verde
cate tipuri de salată verde exista

Daca esti una dintre acele persoane care pregatesc frecvent salate, cu siguranta una dintre plantele comestibile pe care nu uiti niciodata sa le adaugi in retetele tale este salata verde.

Proprietățile sale, varietățile și ușurința de a combina și însoți felurile de mâncare fac parte din motivele pentru care mulți oameni consumă lactuca sativa, așa cum este cunoscută științific.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că este un aliment pe care îl consumăm în mod regulat, știți cu adevărat care sunt tipurile de salată verde?

Care sunt tipurile de salată verde?

Tocmai, în rândurile următoare vă vom prezenta tipurile de salată verde pe care le găsiți astăzi în piață și care, fără îndoială, merită încercate deoarece, deși provin din aceeași familie, au caracteristici diferite.

De asemenea, dacă ai acasă o grădină sau una dintre binecunoscutele grădini verticale, adăugarea acestei culturi în plantațiile tale va fi o decizie excelentă.

Acest lucru este posibil deoarece, conform calendarului de semănat, salata verde poate fi cultivată pe tot parcursul anului și se poate bucura de semănături reușite.

Proprietățile salatei verde

Aceste frunze verzi (de obicei) păstrează în compoziția lor un număr important de beneficii pentru sănătatea noastră.

salata

Prin urmare, înainte de a studia tipurile de salată, vrem să vă prezentăm proprietățile sale, astfel încât dacă de obicei nu adăugați prea multe frunze în alimentație, poate că astăzi este o zi bună să o regândiți 😉

De ce ar trebui să mănânci salată verde?

Această plantă are un conținut ridicat de apă, aproximativ 90% din compoziția sa este acest lichid vital. Prin urmare, salata verde este o plantă răcoritoare, ideală pentru consumul pe vreme caldă, precum vara.

Câteva vitamine pe care salata verde le oferă organismului nostru sunt: ​​vitamina A, C, E, B1, B2, B3, B9 și K.

 • Salata verde nu numai că oferă apă și vitamine organismului nostru, dar și compoziția sa minerală este importantă pentru a ne îmbunătăți dieta.
 • Printre mineralele pe care le au aceste frunze se numără: fosfor, fier, aminoacizi și calciu.
 • Când vezi o frunză de salată verde foarte verde, apucă-o! Acestea sunt plantele cu cel mai mare conținut de fier și vitamina C.
 • Fiecare 100 de grame de salată oferă doar 18 calorii (perfect dacă ești la dietă și o poți combina cu salata ta preferată!).
 • Salata verde are o substanta al carei nume stiintific este lactucarium, are proprietati calmante care te vor ajuta sa dormi.
 • Ca ultima dintre proprietatile pe care le au toate tipurile de salata verde pe care urmeaza sa le descoperi, avem puterea sa satioasa.

Aceste frunze sunt perfecte pentru acele momente în care vă este foame și doriți să vă umpleți într-un mod sănătos.

Tipuri de salată verde: ce sunt acestea?

Mai jos veți găsi câteva tipuri de salată verde care există. Trebuie să ai în vedere că, în funcție de zona lumii în care te afli, posibilitatea de a le găsi poate fi simplă sau o adevărată provocare.

 • Beluga
 • Salata Frisee sau trocadero
 • Romana sau „ureche de catâr”
 • Batavian
 • Aisberg
 • Roșie
 • Baby


Alăturați-vă nouă pentru a afla cum diferă fiecare dintre ele:

Salata Beluga

Acesta este unul dintre tipurile de salată verde care seamănă cu o altă plantă comestibilă de mare valoare nutritivă: varza.

Frunzele sale sunt ținute strânse, ceea ce facilitează procesul atunci când vine vorba de tăierea lor și prepararea diferitelor feluri de mâncare.

De asemenea, frunza de salată beluga are o textură crocantă caracteristică de care te vei bucura la fiecare mușcătură.

Salata Frisee (Andiva creață)

Posibil una dintre cele mai comune și a cărei imagine este cea care ne vine în minte când ne gândim la salată.

Salata frantuzeasca, cunoscuta si sub denumirea de salata (Cichorium endivia var. crispum) trocadero. Este rotunda, iar frunzele sale sunt foarte subtiri, deci nu au caracteristici crocante precum era cazul tipului anterior.

În ciuda acestui fapt, aroma salatei franceze este mai intensă.

Salata Romaine

La noi in tara acest tip de salată verde se numește "ureche de catâr".

Din punct de vedere fizic, este diferită de celelalte tipuri de salată verde pe care le-am studiat, deoarece are o structură alungită.

Prin urmare, dacă îți place să adaugi frunze lungi de salată la salate (sau alte feluri de mâncare), aceasta este opțiunea ta ideală!

Salata Iceberg

Într-o inimă rotunjită veți găsi cele mai crocante frunze de salată verde de pe piață.

Acesta este tipul de frunze care se adaugă adesea in anumite salate si hamburgeri, datorita texturii lor.

Cu toate acestea, este considerată de unii ca fiind cea mai proastă dintre tipurile de salată verde; Daca l-ati incercat, ce parere aveti despre el?

Salata Rosie

Deși în mod obișnuit asociem salata verde cu culoarea verde, există și unele tipuri care au frunze cu nuanțe precum roșu.

Salata roșie seamănă fizic cu romaine, deși, desigur, principala sa caracteristică (și cea mai vizibilă dintre ele) este că la vârfurile fiecărei frunze se vede culoarea roșie, care (uneori) se vede de obicei și violet în culoare.

Salata Baby

Salata verde pentru copii, după cum indică și numele, este cea mai mică.

Acest tip de salată verde continuă să aibă proprietățile pe care le-am menționat mai devreme și, în ciuda dimensiunii sale.

Este ideală pentru salate, mai ales dacă locuiți singur sau acasă sunt foarte puțini membri, deoarece o singură inimă va fi suficientă pentru a pregăti un preparat delicios și nu vei avea să păstrez restul la frigider.

Salata Batavia (lactuca sativa)

Daca vorbim de diferite frunze de salata, trebuie sa fie prezent tipul batavia.

Acest tip de salata verde are frunze cret, prin care o poti identifica rapid atunci cand te afli in licataria sau supermarketul tau preferat.

Acum că știi care sunt tipurile de salată verde, trebuie să ții cont de faptul că, deși toate pot fi cultivate pe tot parcursul anului.

Perioadele lor de recoltare variază; de aceea, dacă vrei să ai acasă propria ta grădină urbană, nu trebuie să ignori acest punct.

Din fericire, salata verde este una dintre cele mai ușor de cultivat legume, așa că nu trebuie să vă faceți griji, atâta timp cât aplicați sfaturile pe care le împărtășim pe blogul nostru.

Curiozități de salată verde

Înainte de a pleca, vrem să vă împărtășim câteva curiozități despre aceste celebre frunze colorate (în special verzi, dar și roșii sau violet, așa cum am aflat astăzi), întrucât în ​​agricultura ecologică există nenumărate date istorice și medicinale care sunt de obicei necunoscute. .

Salată verde în medicină

După cum am discutat în proprietățile acestei plante comestibile, salata verde are proprietăți calmante, astfel încât infuzia din frunzele sale a fost folosită ca anxiolitic din cele mai vechi timpuri.

Jertfa pentru zeități

Pe măsură ce îl citiți, frunzele de salată verde erau folosite în Egiptul Antic ca unul dintre elementele care erau oferite ca ofrandă zeităților egiptene. Motivul? Proprietățile numeroase (și benefice) ale acestor frunze.

"Salata verde" sau "Salata"?

Consumul său în salate este atât de mare încât, în unele țări, denumirea dată salatei este într-adevăr „salata”. Ați auzit vreodată pe cineva referindu-se la salată verde prin acest cuvânt?

Dacă știi și alte fapte amuzante despre salată verde, împărtășește-le cu noi în zona de comentarii!

De asemenea, dacă ați cumpărat un alt tip de salată verde din țara sau regiunea dvs. pe care nu îl menționăm în acest articol, împărtășiți cititorilor noștri numele și caracteristicile acestuia.

Platforma de gestionare a consimțământului de către Real Cookie Banner